blog som virksomhed: 7 trin til en god start
Er du vidensformidler, eller serviceudbyder og lever derfor af at sælge dine kompetencer, er en virksomhedsblog det helt rigtige valg som en del af din online markedsføring. Blog markedsføring er nemlig med til, at fremstille dig som eksperten inden for din niche. En status som ekspert er ikke kun vigtig for dit eget selvværd, men er også vigtig i forhold til din online synlighed. Det er nemlig en af de parametre din målgruppe og google kigger på, når de skal vælge din side fremfor dine konkurrenters. En god virksomheds blog skaber langtidsholdbart indhold, så du ikke skal bruge oceaner af tid på, at opsøge nye kunder. De finder dig, fordi du er eksperten i din niche.
Med dette blogindlæg vil jeg guide dig igennem den strategi, der hjælper dig med, at skabe synlighed, værdi og salg, med din blog.
Indholdsfortegnelse
#1 - Hvad er dit mål med bloggen og det enkelte blogindlæg?
Før du bruger oceaner af tid på en ny blog og en masse indlæg, er det vigtigt du gør op med dig selv, hvad det er du vil, med din virksomheds blog. Der er nemlig stor forskel på om du blot ønsker at dele din viden, bruge det som en dagbog, eller om du rent faktisk ønsker at bruge det til, at få relevant trafik og dermed øget omsætning.
Hvis det er det sidste mål du går efter, så er du kommet til det rette sted. De færreste selvstændige ønsker at bruge for meget tid på online indhold, der ikke giver reel værdi for dem. Men et blogpost med et klart mål, kan øge din synlighed online og dermed skabe værdi i din virksomhed.
En ting er det overordnede mål med din blog, men hvert blogindlæg kan også have sit eget mål. Ofte hænger det sammen med den eller de services du udbyder. Hvis du som tekstforfatter eksempelvis har 3 ydelser, som hver har en landingsside, så kan det enkelte blogindlæg have et mål om, at lede de besøgende i retning af en bestemt service. Det kommer jeg nærmere ind på længere nede.
#2 Hvem skriver du dit blogpost til?
Hvert blogpost har sit eget mål, men har også sin helt egen Persona. En persona er en specifik person i din overordnede målgruppe og det er den ene person du skal ramme, med dit blogindlæg. Læs her om forskellen mellem Målgruppe og Persona.
Det er simpelthen ikke muligt at lave for mange blogindlæg, da hvert indlæg har sin egen vinkel og rammer den specifikke person, der har brug for at læse præcis den vinkel på problemstilling.
Tag for eksempel dette blogindlæg om at bruge blog som virksomhed. Lige det her indlæg er meget generelt, men rammer specifikt dem der sælger deres viden eller serviceydelse. En kategori jeg for øvrigt selv høre under. Jeg kunne lave en hel serie af blogpost med samme budskab (blog som virksomhed), men vinkle den til enkelte nicher, se eksempler nedenfor.
– Blog for fotografer: Sådan skaber du relevant trafik som fotograf
– Blog for klinikker: # trin til flere klienter, med en blog
– Blog for coaches: Din vej til til mere synlighed gennem blog
Fælles for dem alle er, at budskabet og målet er det samme, men vinklen er tilpasset den enkelte kundegruppe. Denne taktik er både med til, at skabe mere synlighed for dig, men også give inspiration til uanede mængder indhold fremadrettet.
#3 Find de rette ord
Nu skal du endelig i gang med selve indholdet. Her er det vigtigt at holde tungen lige i munden. For som den ekspert du er, har du helt sikkert en masse viden du gerne vil dele og bruger en masse smarte fagudtryk, som i høj grad for dig til at fremstå som ekspert. Men ikke i blog indlæg. For her skal du tale til din målgruppe og til google.
Det dit indhold bliver fundet på, er nemlig de ord og udtryk som din målgruppe bruger og ikke de ord der står i diverse lærebøger om dit emne. Her er en søgeordsanalyse uundværlig. Det er den der skal ligge hele grundlaget for din tekst, så Google kan vise dit indlæg for dem der søger.
Jeg har i min tid som set mange blogposts der har en af følgende fejl:
– Der skrives i fagsprog, som kun en ekspert forstår
– Der skrives meget kreativt og i metaforer, som ingen søger på
Begge fejl er noget du helst skal undgå, når du skriver din tekst. Så start som udgangspunkt med, at lytte til din målgruppe, så du bruger de ord de bruger i dit blogindlæg.

#4 Skriv til mennesker, der ikke gider læse
Nu skal du for alvor til, at skrive og opsætte dit blogindlæg. Her er det endnu engang vigtigt at at have mennesket i fokus. De fleste af os mennesker læser ikke online indhold på samme måde, som en fysisk bog. Vi skimmer kun. Det samme gør din målgruppe og også søgemaskinerne.
Derfor er dine overskrifter og underoverskrifter vigtige for, at din tekst bliver læst. Et godt blogindlæg består af små korte afsnit, med hver sin sigende overskrift. Hvert afsnit består af korte sætninger med let læselige ord. På den måde vil du kunne holde læserens fokus, så de får det hele med.
#5 Fang din personas opmærksomhed
Selvom teksten er skrevet og opbygget, som var den skrevet til en 5. klasse, så mangler der stadig noget. De visuelle elementer. For vi bliver hurtigt trætte, når vi læser tekster online. Visuelle elementer som billeder, grafik eller video, er med til at give dine besøgende en pause fra teksten. Samtidig giver det dig flere muligheder for, at få dit budskab ud.
Måske du selv har set den video jeg har lagt længere oppe i dette blogindlæg. Du får egentlig de samme informationer som i teksten, men fordi du får dem serveret i et andet format, fanger det din opmærksomhed på en anden måde.

#6 Hjælp den besøgende videre
Et blogindlæg skal ikke sælge. I hvert fald ikke direkte. For et blogindlæg er content, der skal hjælpe din målgruppe og ikke en salgstale på skrift. Men selvfølgelig skal du give din målgruppe mulighed for, at få din hjælp.
Er dine besøgende nået helt ned i bunden af dit blogindlæg, så kan du være sikker på, at du har fanget deres interesse. Måske dit indlæg har givet dem mod på selv at arbejde videre med emnet eller også har de brug for din hjælp til at komme i gang.
Derfor skal dit blogindlæg altid slutte med muligheden for mere information eller hjælp. Det gør du mest effektivt med en grafisk Call to Action, hvor du enten giver mulighed for at booke et møde med dig, eller leder dem til en side med en serviceydelse der relatere til det, indlægget handler om. Se eksemplet i bunden af dette indlæg.
#7 Show and tell
Hvis du har valgt at lave en blog som virksomhed, har du valgt en langsigtet strategi for din online synlighed. For en virksomheds blog bliver ikke synlig, så snart den er postet, ligesom på de sociale medier. Til gengæld er blog markedsføring langtidsholdbart og kan leve længe online, uden du behøver være aktiv.
Det betyder dog ikke at du ikke selv kan gøre en indsats for, at gøre dit nye indhold synlig med det samme. Sørg for at dele din blog på dine sociale medier og i dit nyhedsbrev, så det bliver synlig for dine følgere med det samme. For også at skubbe lidt til google, kan du med fordel anmode om indeksering af dit blogindlæg i Google Search Console og samtidig dele indlægget på din Google Business Site. Det svare lidt til, at du ringer google op, for at sige at dit indlæg findes. Det kan være med til at google hurtigere giver dit indlæg en god placering på google, så nye potentielle kunder også har mulighed for at finde det.